Шикарная закуска из лаваша с курице, овощами и сыром / Elegant appetizer of pita bread with chicken
Описание
Для приготовления нам понадобится:
Куриное филе - 400 - 500 гр.
Сыр - 100гр.
Болгарский перец - 1/2 шт.
Помидор - 2 шт.
Лук - 1/2 шт.
Зелень
Яйца - 2 шт.
Майонез, кетчуп
Соль, перец по вкусу
Для начала необходимо отварить филе бедра курицы. После того как филе остынет, нарежем его на мелкие кусочки.
Натрем сыр на средней терке.
Нарежем лук. Ох, как же я не люблю его резать, но лук, как назло, применяется во многих любимых мной рецептах.
Сегодня в начинку у меня ушло все, что было в холодильнике) Тут вы вполне вольны поддаться полету своей фантазии. Так туда попала половинка болгарского перца, оставшегося от предыдущего блюда. И я не прогадала)
Следом пошли помидоры и зелень.
Начинку хорошо перемешать и заправить майонезом с кетчупом. Кстати, недавно встретила в магазине уже готовую смесь майонеза с кетчупом, но я в этом вопросе пожалуй лучше справлюсь сама. Перемешиваем оба соуса вместе.
Нарезаем лаваш на порционные полоски. У меня на данное количество начинки ушло 2 лаваша. Главное чтобы он был свежий и не пересушенный. Так как при заворачивании начинки он может порваться и соус с наполнением вывалиться наружу. Заворачиваем начинку в лаваш.
Готовим наш кляр. Разбиваем 2 яйца и хорошо перемешиваем.
Разогреваем сковороду с растительным маслом. Окунаем в кляр конвертики и обжариваем с двух сторон до золотистой корочки.
Блюдо готово. Должно немного остыть, чтобы не обжечь руки, и можно подавать на стол.
Today I decided to cook a simple and at the same time very appetizing snack. This recipe I often use when not planning a full-fledged feast, but just a party with friends.
The tradition of arranging birthday parties or meetings for the occasion and without at a large table overflowing with treats is gradually disappearing from our lives. I personally prefer meetings with friends, when we sit on the sofa and comfortable chairs. In the middle is a low coffee table, on which only glasses with drinks are placed, and all the goodies are collected in the distance in the format of a "buffet". In this case, the food is not the purpose of the meeting, but rather as a small accompaniment to the main action. Guests, if desired, can take a small plate, put a snack to taste and continue the conversation with light music playing in the background.
As one of the options for such a snack, I use envelopes made of pita bread with various fillings. Thin and at the same time strong sheets allow you to make portions of a convenient size for you, and the filling can be absolutely any. There are many options for filling with fish, cheese, vegetables and everything that your heart desires.
Today I will tell you about the envelopes with chicken, vegetables and cheese.
For cooking, we will need:
Chicken fillet - 400 - 500 gr.
Cheese - 100g.
Bell pepper-1/2 pc.
Tomato - 2 pcs.
Onion - 1/2 pc.
Greens
Eggs - 2 pcs.
Mayonnaise, ketchup
Salt, pepper to taste
First, you need to boil the chicken thigh fillet. After the fillet has cooled, cut it into small pieces.
Grate the cheese on a medium grater.
Chop the onion. Oh, how I do not like to cut it, but onions, as luck would have it, are used in many of my favorite recipes.
Today, I took everything that was in the refrigerator into the filling) Here you are quite free to give in to the flight of your imagination. So there was a half of the Bulgarian pepper left over from the previous dish. And I didn't lose it)
Next came the tomatoes and herbs.
Mix the filling well and season with mayonnaise and ketchup. By the way, I recently met a ready-made mixture of mayonnaise and ketchup in the store, but I can probably handle this issue better myself. Mix both sauces together.
Cut the pita bread into portions of the strip. I took 2 pita bread for this amount of filling. The main thing is that it is fresh and not over-dried. Since when wrapping the filling, it can break and the sauce with the filling will fall out. Wrap the filling in pita bread.
We prepare our batter. Break 2 eggs and mix well.
Heat a frying pan with vegetable oil. Dip the envelopes in the batter and fry on both sides until golden brown.
The dish is ready. It should cool down a little so as not to burn your hands, and you can serve it on the table.